Galenuslaan 1, Groningen Zondags om 9:30 en 16:30


Kerstwandeling 16 december 2017!


KERSTWANDELING BUITENHOF/STADSPARK 16 december 2017

Kerstwandeling 2017

Kerstwandeling 2017

Beste allen,

op 16 december aanstaande wordt voor de zesde keer een kerstwandeling georganiseerd in de wijk Buitenhof/het Stadspark  in Groningen.

Van 17.00 uur kan iedereen zich inschrijven, zoals keizer Augustus in die tijd alle mensen ook opriep dit te doen. Na het inschrijven, bij het startpunt (onder de grote brug op het speelveld aan de Fivelgolaan) gaat iedereen op weg en maakt het Bijbelverhaal al wandelend mee aan de hand van een fakkel en een gids. Aan het einde van de wandeling is er glühwein en chocolademelk aan de Peizerweg 262.

“ Maria die van een engel te horen krijgt dat ze in verwachting is van een bijzonder kindje. Herders, die in het veld waken over hun schapen, horen dat er een redder is geboren. Wijzen uit het Oosten op zoek naar een koning die geboren is. Koning Herodes die bang en boos op zoek ging naar de pasgeboren koning.  En Jezus als pasgeborene, niet liggend in een mooie wieg, maar in een voederbak.”

De omgeving van toen wordt nagebootst, de donkere wegen en paadjes worden verlicht door honderden kaarsjes; figuranten spelen de belangrijkste personen rondom de geboorte van Jezus na, waarbij ook echte dieren niet ontbreken!

We hopen als voorbereidingscommissie natuurlijk dat er net als eerdere jaren heel veel mensen uit onze wijk op deze wandeling afkomen want we hebben vooral als doel om mensen die God of Jezus nog niet (of niet meer) kennen, te bereiken. We bidden ervoor dat het ertoe mag bijdragen dat ze door alles wat ze zien en horen geraakt mogen worden door Gods liefde. Dat het hun leven zal veranderen of beïnvloeden, dat hoop en liefde voor God mag ontstaan. Onze vraag is dan ook of jullie mensen uit jullie omgeving (buren, vrienden, kennissen of familie)  die verder van het evangelie afstaan, mee willen nemen om hen de gelegenheid te geven het kerstverhaal op deze wijze mee te maken. Dus, welkom als gemeenteleden van Groningen-Zuid met (of zonder) introducés!

Voor vragen of voor meer informatie kunnen jullie contact opnemen met:

Harma Steenbergen (harma@edrezz.nl), Agnes Penninga (apenninga@zonnet.nl), Inge Jongman (ingejongman@home.nl)